Полезни съвети от ключари

На Вашето внимание предоставяме няколко полезни съвети от ключари професионалисти, които ще Ви помогнат да не бъдете излъгани от недобросъвестни псевдо ключари. На всеки човек се е случвало поне веднъж да не може да си отключи врата на дома или автомобила и тогава обикновено изпада в паника. Дори и да успеете да извикате ключар забравяте някои от рутинните неща, които по принцип изисквате от всеки предоставящ Ви услуги: да видите картата доказваща, че е той, да получите касова бележка за парите, които сте дали, някаква гаранция, че поставената нова брава е сигурна и ще бъде поправена безплатно, ако се появи дефект.

Това са нормални неща, които ако не ги получите в ежедневието си, веднага ще Ви направи впечатление и ще ги изискате. Но в критична ситуация, като невъзможност да си отворите собствената врата, много хора забравят всичко и искат да си влязат у дома, без значение как. Предоставяме Ви няколко съвета, които ще Ви помогнат да реагирате много по-адекватно и хладнокръвно в дадената ситуация и ще си гарантирате, че няма да бъдете измамени от недобросъвестни ключари.

Съвети от ключари

  1. Въведете в телефона си няколко номера на лицензирани ключарски фирми, за които сте сигурни, че работят професионално и отговорно. Така ще сте спокойни, че дори и да се заключите отвън, няма да Ви се наложи да звъните на приятели, които да търсят в интернет или да питат други хора за добър ключар. Не можете ли да влезете в жилището си се обадете на някой от ключарите, които знаете и му обяснете спокойно ситуацията в която сте попаднали. Той би трябвало да дойде до половин час и да Ви помогне да влезете.
  1. Когато знаете какво да правите няма да се паникьосате и ще разсъждавате трезво, относно действията на пристигналия ключар. Щом сте спокойни определено няма да забравите да си поискате касова бележка, ако той случайно пропусне да Ви даде такава.
  1. Пристигне ли ключаря в дома Ви първо поискайте да видите идентификационната карта, която той е длъжен да носи винаги със себе си на работа. На нея трябва да има актуална снимка, двете му имена и името на фирмата на която сте позвънили да Ви изпрати ключар. Ако липсва някое от изброените неща, или пък ключарят откаже да Ви представи легитимиращата го карта му пожелайте приятен ден и го изгонете. Задължително е преди да започне да отваря вратата Ви всеки ключар да се легитимира, в противен случай не трябва да бъде допускан в дома Ви.
  1. След извършването на услугата по отварянето на вратата на жилището Ви и след заплащането, извършено от Вас, ключарят е длъжен да Ви издаде касов бон или фактура. Професионалните ключари, каквито са нашите, носят със себе си мобилни касови апарати и издават на място касова бележка за заплатената от Вас сума пари. Ако някой ключар откаже да Ви издаде съответната бележка, или Ви каже да дойдете до ателието му в някой друг ден да си я получите, е абсолютен мошеник и трябва да го заплашите, че ще сезирате съответните органи, които се занимават с укриването на данъци, защото той прави точно това- щом не осчетоводява приходите си, значи укрива данъци. Не забравяйте, че освен дължимите данъци, които се заплащат на основание издадената касова бележка, тя се явява и Вашата гаранция, че даденият ключар е работил върху Вашата ключалка и при проблем в близко бъдеще можете да си изискате правата и да направите рекламация.
  1. Ако се наложи да Ви се смени бравата или патрона, за монтираните нови такива, освен касова бележка за заплатена сума, трябва да получите и гаранционна карта с фиксиран срок на гаранцията. Всеки ключар е длъжен да издава такива карти за ключарските продукти, които предоставя и ако случайно забрави непременно му напомнете, защото в противен случай повреди ли се скоро бравата, поправката й ще трябва да заплатите Вие. Ако някой Ви каже, че за брави и патрони не се издава гаранция, говори абсолютни глупости и Вие сте в правото си да изискате да получите документ, доказващ, че при ситуация на повреда, този ключар ще Ви поправи заключващото устройство безплатно. При отказ от негова страна просто не платете дадения продукт и извикайте друг ключар, който ще може да Ви издаде съответния гаранционен документ.


Comments are Closed

^