Прекодиране на секретен патрон и секретна брава

Секретната брава на Вашата врата предоставя възможността за прекодиране – тоест заключващите механизми в нея да се преподредят по начин, по който, за да отключите, ще са Ви необходими напълно нови ключове. Прекодирането ще елиминира старите ключове, което е необходимо, ако са Ви ги откраднали, загубили или в някои други ситуации, които ще посочим по-надолу. След тази операция вече можете да си извадите напълно нови ключове по вече „новия” секретен патрон.

В богатата практика на нашите майстори ключари неведнъж се е налагало да извършват тази операция. Ето кога най-често се налага да се извърши прекодиране на секретния патрон.

  • При откраднат ключ. Когато станете жертва, особено в комплект с Вашите документи, е повече от задължително да смените заключващите механизми. По адреса върху личната ви карта, крадците могат да се ориентират къде живеете е и после да проникнат в жилището Ви. Единият вариант е да смените патрона, като закупите нов, но е възможно също така да прекодирате стария, особено ако функционира добре. Звъннете ни максимално бързо и наш авариен ключар ще прекодира на място Вашата заключваща система и така ще елиминира вече откраднатия ключ, правейки го напълно неизползваем. След тази операция старият ключ ще може да влезе в патрона, но няма да може да го превърти.
  • При загубен ключ. Сходна ситуация като тази при откраднатия ключ. Няма как да сте сигурни, че този, който го намери няма да знае къде живеете. Същото важи и ако ключ загуби член на Вашето семейство или домакинство. На пръв поглед няма проблем ако детето Ви загуби ключа си, но дали всички негови приятели, които знаят къде живее, са толкова невинни и добронамерени колкото изглеждат?
  • Когато купите апартамент. При купуването на апартамент на старо в момента, в който получите ключа от старите собственици, е повече от препоръчително да смените или заключващите механизми, ако са износени или да ги прекодирате. Можете ли да имате доверие на всеки и откъде сте толкова сигурни, че някъде няма дубликат за Вашето жилище?
  • Когато давате апартамент под наем. Тази услуга често ползват клиенти, които дават апартаменти под наем. Вместо всеки път да сменят патрона на жилището, което ще ползват новите наематели, те прекодират стария и изваждат нови ключове. Същата ситуация важи и когато Вие сте наемател, ако по някаква причина наемодателят не иска да смени патрона, можете вие да го направите, което ще Ви спести разходи.
  • Когато искате да лишите някого от ключ. Има ситуации, в които искате да забраните достъпа на някого до Вашето жилище и именно прекодирането е най-бързият и евтин вариант за това.

Задължително трябва да знаете, че за да извършим такова прекодиране, е необходимо да ни докажете, че именно Ви сте собственикът на апартамента чрез нотариалния акт за собственост, както и да ни предоставите документ за самоличност.

Ето обобщени плюсовете при пекодирането на секретна брава и патрон:

  • По-ниската цена в сравнение с това да закупувате нови механизми;
  • Става много бързо, ако трябва спешно да реагирате при откраднати или загубени ключове;
  • Изключително удачен вариант за приложение там, където трябва честа смяна на патрона – най-вече при даване на помещения или апартаменти под наем.

Трябва да знаете, че прекодирането по никакъв начин не поправя Вашите механизми, просто променя кодовете. Ако те са развалени или захабени, Ви препоръчваме да се снабдите с нови, а не да ги прекодирате. Това важи и ако притежавате евтин и ненадежден патрон, пък било то и здрав – тогава най-добре е да го смените, а не да го прекодирате. Всички тези услуги могат да извършат нашите майстори в ключарския център на SOS Locksmith в Младост.


^