Защита за врати и дограма

Инвестицията в защитата на вашето жилище е важен процес, защото така вие ще защитите вашите близки, себе си и имуществото си. За да сте спокойни, че в дома ми няма да проникнат крадци, вие трябва да сте оборудвани с хубава метална врата и стабилни заключващи механизми. Ако освен това имате качествени секретни патрон и брава, както и допълнителна брава за заключване, то вие сте направили много от необходимите неща за защита на вашия дом, но не всичко. Резетата, шиповете за металните врати и райберите за дограма са последните елементи, чрез които вие ще си гарантирате стопроцентова сигурност.

Райбери. Те са популярно средство, което ще укрепи дограмата и ще ви защити от нежелано влизане, особено ако живеете на долните или на най-горния етаж. Често забравяме или просто не знаем, че именно дограмата е слабо място, понякога крадците могат да преодолеят вратите или прозорците само с едно натискане на отвертката или подобен инструмент. В такива случаи ви съветваме да се снабдите с райбери за дограма – може да монтирате няколко през равни интервали, ако примерно имате дълги френски прозорци. За сервизните или мокри помещения, които са оборудвани по-малки прозорци, може да монтирате и само един. Днес райберите, особено за дограма, далеч не представляват просто едно изкривено парче метал. Освен, че са надеждни и функционални, те изглеждат и добре.

Резета. Освен, че са много удобни за употреба – само издърпвате механизма, те са в състояние да ви предпазят или поне предупредят, когато сте вътре в къщата и някой би искал да проникне. В магазина ни предлагаме резета на известните производители Cassa, Venda, AMIG. Освен на входната врата те са удачни и за монтаж на мокри помещения, интериорни врати и др. Те са лесни за употреба и крайно ефикасни.

Шипове за метална врата. Стабилната метална врата е изключително важен елемент от вашия дом, но тя обаче има две основни слаби места. Едното е в механизмите за заключване. Трябва да се снабдите със стабилни секретна брава, патрон и по възможност бронировка и допълнителна брава. След като го направите вие ще сте много добре защитени, но втората слаба точка на металните врати са нейните панти. Има случаи, в които нашите колеги са ставали свидетели на измъкнати от пантите стабилни врати. Именно шиповете за врата ще попречат на опити да се измъкне вратата от нейните панти. Те влизат в касата и така ще премахнете опасността от пробив в това иначе уязвимо място.

Нашият съвет е за монтажа на абсолютно всички механизми, да ползвате услугите на квалифицирани майстори ключари. Надеждният и професионален монтаж е от изключително важно значение те да функционират надеждно дълги години.

^